Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Στιγμές απο το μέλλον

Print this post
Είναι απο τις στιγμές που λές ότι αυτές τις εικόνες αυτούς τους ήχους αυτά τα χρώματα,κάπου τα έχω ξαναδεί κάπου τα έχω ξαναζήσει,άσχετο εάν αυτό δέν έχει συμβεί ποτέ για τους περισσότερους απο εμάς. Ίσως τα έχουμε διαβάσει ή τα έχουμε δεί στον κινηματογράφο.Αυτό όμως που λέμε κοινωνική πλειοψηφία το είδαμε σήμερα, στην Απεργία.Πήραμε μία γεύση του τί μπορεί να προκαλέσει η "κινηση" των εργαζομένων.
Ότι μπορεί να φέρει το χάος όταν αποφασίσει να βγεί στους δρόμους,να παραλύσει τα πάντα όταν βρεί το δρόμο για τη διαδήλωση.Και η σημερινή Απεργία ήταν αυτό ακριβώς,όσο και άν ξέρουμε ότι δέν θα έχει ένα εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα,ήταν ένα επαναστατικό στιγμιότυπο.Μία στιγμή απο το κοινωνικό Big-Bang.
Τρόμαξε τους πάντες, ακόμη και 'μας που τη θέλαμε μεγάλη πετυχημένη μαζική, ξεχωριστή και μαχητική.
Μας "τρόμαξε" όταν είδαμε τον κόσμο που συσπείρωσε η πρωτοβουλία των Πρωτοβάθμιων σωματείων,του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μας "τρόμαξε" το μπλόκ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια και του Βιβλιοϋπαλλήλων.Μας "τρόμαξαν" όμως πάνω απ'όλα οι δεκάδες χιλιάδες του κόσμου που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας,δηλώνοντας με όποιον τρόπο μπορούσε την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης.Αυτοί που έχουν κάθε λόγο να τρέμουν πραγματικά ,εκτός απο την Κυβέρνηση είναι οι κρατικοί υπάλληλοι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτοί που ούτε την ένταση της φωνής τους δέν τόλμησαν να σήκώσουν απο τα μεγάφωνα της ΓΣΕΕ,αυτοί που καλούσαν τον κόσμο να "χαμογελάει" στις κάμερες της ασφάλειας όπως φώναζε ο ...αριστερός κος Καλύβης .Και έχουν κάθε λόγο να φοβούνται γιατί τώρα πιά καλούνται να απαντήσουν στην πρόκληση των χιλάδων εργαζομένων για τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης,τώρα πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση της κυβέρνησης που σύντομα θα καταθέσει τις προτάσεις και το νόμο ενδεχομένως. Συνεχίζουμε λοιπόν με το αέρα που σήκωσε η σημερινή Απεργία και συγκέντρωση. Συνεχίζουμε στα σωματεία στους χώρους δουλειάς,στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.Να βαθύνουμε το ρήγμα που άνοιξε σήμερα με την κυβέρνηση και την πολιτική της.
Πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 17/12/07 στο ΕΚΑ 5:30μμ στη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για να εκτιμήσουμε τι μέχρι τώρα παρουσία και να συζητήσουμε την συνέχιση των πρωτοβουλιών μας.


Powered by ScribeFire.

Apture