Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Tοποθέτηση Α.Ρ.Μ.Ο στην 55η ΣτΑ του Οικον.Επιμελητηρίου - Ιανουάριος 2008

Print this post
Στην55η Συνέλευση των Αντιπροσώπων (18 και 19 Ιανουαρίου ξενοδοχείοΛήδρα Μάριοτ) η ομιλία του αντιπροσώπου μας Λ.Βατικιώτη, ήταν η ακόλουθη:

Το Αγωνιστικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο θα ψηφίσει λευκό για τη συγκρότηση της κεντρικής διοίκησης και των επιτροπών και θα καταψηφίσουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό.
Θα ψηφίσουμε λευκό και κατά:

  • Επειδή διαφωνούμε κάθετα με το ρόλο που έχει αναλάβει το Οικονομικό Επιμελητήριο ως μακρύ χέρι και πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας καθώς λειτουργεί εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων όταν εμβαθύνει την κατηγοριοποίηση των λογιστών και προωθεί την ανταποδοτική ασφάλιση.
  • Για να καταγγείλουμε την κυβερνητική πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και του νεοφιλελεύθερου κανιβαλισμού που καταδικάζει στη φτώχεια την εργαζόμενη πλειοψηφία και σε μαρασμό τη δημόσια υγεία και παιδεία.
  • Για να αποδοκιμάσουμε την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που χαρίζει τη δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο, έναντι πινακίου φακής, υπονομεύοντας τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και καθιστώντας απρόσιτες τις υπηρεσίες τους στο λαό.
  • Για να εκφράσουμε την οργή των εργαζομένων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζει να κατεβάσει η κυβέρνηση θίγοντας ακόμη και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αψηφώντας μάλιστα τη λαϊκή αποδοκιμασία που εκφράστηκε με το τεράστιο συλλαλητήριο της 12ης Δεκεμβρίου.
  • Με τη στάση μας θέλουμε να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας στην πολιτική συναίνεσης του ΠΑΣΟΚ το οποίο στηρίζει την επίθεση της Δεξιάς στα σημαντικότερα θέματα: τις ιδιωτικοποιήσεις, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, τη σφιχτή εισοδηματική πολιτική και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε θα αγωνιστούμε όχι μόνο ενάντια στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί τον αρχιτέκτονα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων και τη συναινετική αντιπολίτευση, αλλά και ενάντια στην εργοδοσία και το κεφάλαιο που ευθύνεται άμεσα για την επιδείνωση των όρων ζωής των εργαζομένων.
  • Θα αγωνιστούμε επίσης για τη δημιουργία ενός μετώπου απόκρουσης και ανατροπής της τρομοκρατικής εκστρατείας της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.
  • Ως ΑΡΜΟ, όχι μόνο με την ψήφο μας σήμερα αλλά και με όλη μας τη δράση την επόμενη τριετία θα στηρίξουμε τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνει η εργατική τάξη και η αγωνιζόμενη νεολαία
  1. για να μην ξεπουληθούν στους ιδιώτες τα λιμάνια, η Ολυμπιακή και ο κοινωνικός πλούτος της χώρας,
  2. για να διευρυνθούν και όχι να μειωθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας όπως επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
  3. για να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να ζουν αξιοπρεπώς από ένα
    μισθό
  4. για να μειωθούν οι ώρες εργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και για τις οικογένειές τους
  5. για να κατακτήσουμε τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, όπου η εργοδοσία έχει απαγορεύσει στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία ακόμη και το συνδικαλισμό.
Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε όλα τα μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων να συμμετέχουν στην εργατική απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 Φεβρουαρίου απαιτώντας πρώτο να αποσύρει η κυβέρνηση τα αντιασφαλιστικά της σχέδια και δεύτερο να διευρυνθούν τα δικαιώματά μας!



Powered by ScribeFire.

Apture