Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΡΑ !!!

Print this post

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μπροστά μας ένα βρώμικο σχέδιο συκοφάντησης και διασυρμού όλων των αγωνιζόμενων κομματιών των εργαζομένων που βρίσκονται στην κεφαλή της μάχης (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΠΟΕ ΟΤΑ)ενάντια στην αντεργατική μεταρρύθμιση του νόμου Καραμανλή για τα ασφαλιστικά ταμεία.Ένας απίστευτος πόλεμος μαύρης και αισχρής προπαγάνδας συντονιζόμενη απο τα Μέσα Μαζικής Επιβολής ,τον κρατικό μηχανισμό πλύσης εγκεφάλων και "οικονομικούς παράγοντες της αγοράς" (Επιμελητήρια) ,αυτοί δηλαδή που κλέβουν και δέν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.Κατηγορούν ώς υπεύθυνους τους απεργούς μέχρι και για θανάτους ασθενών,όταν οι θάνατοι που προκαλούν οι δικές τους πολιτικές είναι καθημερινοί και αλλεπάλληλοι. Στόχος τους είναι να μεταθέσουν την συζήτηση απο την ουσία του αντιασφαλιστικού ν/σ και των επιπτώσεων του στη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων. Να μήνει στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης και της ημιμάθειας η πλειοψηφία της κοινωνίας αδρανής και αμέτοχη απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης. Να νομιμοποιηθεί στη μαζική συνείδηση της κοινωνίας η αντιπαράθεση και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους που απεργούν και τα θύματα τάχα των απεργών. Να διαμορφώσουν κλίμα παρανομίας σε οποιονδήποτε κλάδο αγωνίζεται, διεκδικεί, μάχεται για τα δικαιώματά του. Δέν είναι ώρα να παραθέσουμε τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες μας για το ρόλο και το περιεχόμενο πλευρών του αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Είναι ώρα να πάρουμε τη θέση μας στη μάχη που έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέχρι την απόσυρση του ν/σ,της υπουργού και της κυβέρνησης
που το κατεβάζει. Είναι ώρα ο άγριος, ανυποχώρητος και με κάθε μέσο ανεξάρτητος αγώνας των εργαζομένων να παρασύρει και τους νενέκους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ,που χτές κιόλας (7/3)την ώρα που οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεχόταν επίθεση απο κυβέρνηση ,κανάλια και εισαγγελείς ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ συνιστούσε στη ΓΕΝΟΠ ψυχραιμία και να το "ξανασκεφτεί". Ταυτόχρονα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις αγωνιστικής ψυχολογίας, ανυποχώρητου και με κάθε μέσο αγώνα μέχρι τη ΝΙΚΗ, εμποδίζοντας κάθε πρωτοβουλία που ξεφεύγει απο τα όριά της υποταχτικής λογικής και δράσης τους. Ξέρουμε ότι δέν είναι εύκολη η αντιπαράθεση με το τείχος που υψώνουν καθημερινά στα μυαλά και τις συνειδήσεις της κοινωνίας.
Ξέρουμε ότι είναι έτοιμοι αντιπολίτευση και συνδικαλιστικές ηγεσίες,να κρατήσουν την ουσία και να διαπραγματευτούν
με τηνκυβέρνηση
πλευρές του ν/σ.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Apture