Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Print this post

Διακήρυξη Α.Ρ.ΣΥ.Ο για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.
Έναν χρόνο μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι μικρομεσαίοι λογιστές, φοροτέχνες και οικονομολόγοι εξακολουθούν να βιώνουν την ίδια φτώχεια και λιτότητα:
·         Οι μισθοί και τα ημερομίσθια παραμένουν πολύ πιο κάτω απ’ όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει με αξιοπρέπεια.
·         Οι ώρες εργασίας ξεπερνούν το 8ωρο κι η δουλειά τα Σαββατοκύριακα είναι κανόνας για τους περισσότερους.

Κυβέρνηση ΝΔ, όργανο της ολιγαρχίας
Ταυτόχρονα το μέλλον που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στρωμένο με περισσότερη φτώχεια και περικοπές.
Η σπουδή που έδειξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο κι άλλους νόμους να εξασφαλίσει νέα προνόμια στην ολιγαρχία (βλέπε απαλλαγή Μαρινάκη κι άλλων καναλαρχών από υποχρέωση πόθεν έσχες, μείωση φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%, κ.α.) την ίδια ώρα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία δείχνει πώς είναι μια κυβέρνηση της ολιγαρχίας του χρήματος και των βιομηχάνων.
Ο νέος γύρος επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους έχει την ολόπλευρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργεί ως στρατηγείο κι ενορχηστρωτής των αντιλαϊκών μέτρων.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο όλα τα προηγούμενα χρόνια διευκόλυνε την επιβολή αυτής της πολιτικής. Λειτουργώντας σαν σύμβουλος της πολιτείας, κι όχι των εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων λογιστών και οικονομολόγων:
·         Στήριξε τα Μνημόνια.
·         Βάθυνε τους διαχωρισμούς μεταξύ των συναδέλφων.
·         Αποδέχτηκε τη μετατροπή των φοροτεχνικών γραφείων σε ΚΕΠ, υπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη λογική του λιγότερου κράτους και περισσότερης απλήρωτης δουλειάς για όλους εμάς.
·         Προωθεί μέσω διαδικασιών της πιστοποίηση και τις εξετάσεις και την εμφανίζει ως κατοχυρώσει του επαγγέλματος δημιουργώντας αυταπάτες τους λογιστές – φοροτέχνες.
·         Πριμοδοτεί τις ελεγκτικές εταιρίες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία.
·         Στερεί από μεγάλο αριθμό λογιστών-φοροτεχνικών την ένταξή τους στο Ο.Ε.Ε.. ακόμα και αποφοίτων ΑΕΙ ενώ αποφασίζει για τους το τρόπο λειτουργιάς και επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις μέσου του κώδικα δεοντολογίας ακόμα και για την άσκηση κριτικής στην διοίκηση και στα όργανα του Ο.Ε.Ε..
·         Συνέβαλε στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλειας με τη λειτουργία του ΕΤΑΟ.

Ψήφο στην Α.Ρ.ΣΥ.Ο
Η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία Οικονομολόγων όλα τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστάτησε στην πάλη κατά των Μνημονίων. Υποστήριξε την μετωπική διεκδίκηση, πιστεύοντας ότι περισσότερο από ποτέ σήμερα είναι αναγκαία η ενότητα του κόσμου της εργασίας για να αποτρέψουμε την αύξηση της εκμετάλλευσης και να αγωνιστούμε για την επιστροφή όλων όσων μας ανήκουν και δικαιούμαστε.
Διεκδίκησε και συνεχίζει να αγωνίζεται για:
·         Διαγραφή του δημόσιου χρέους.
·         Ρήξη κι έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
·         Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων κι επιστροφή στο δημόσιο έλεγχο όλων των επιχειρήσεων που δόθηκαν στο κεφάλαιο.
·         Αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για υγεία ,παιδεία , λαϊκή στέγη ,μέσα μαζικής μεταφοράς ,κλπ..
·         Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Α.Ρ.ΣΥ.Ο ζητά την ψήφο των οικονομολόγων ώστε στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων να δυναμώσει η φωνή των χαμηλόμισθων λογιστών και οικονομολόγων. Να αποκαλυφθούν οι ευθύνες της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας. Να στηριχθούν οι αγώνες της επόμενης μέρας.

Apture